Behandelingen

– Voedingsadviezen en suppletie
– Fytotherapie
– Colonhydrotherapie
– Iriscopie
– Levensstijladviezen
– Bioresonantie
– Massagetherapie
– Voetreflextherapie
– Counseling

Als natuurgeneeskundig therapeut begeleid ik mensen vanuit een persoonlijke aandacht en met respect voor hun eigenheid met betrekking tot hun gezondheid en/of hun levensvisie. Hierbij maak ik gebruik van natuurlijke middelen, methoden en behandelingen.

Gezondheid bevorderen is het streven naar een volkomen lichamelijk, psychisch en sociaal welbevinden. Als er op een van de gebieden een disbalans optreedt, kan dit gevolgen hebben voor de algehele gezondheid. Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van disbalans. Vanuit de oorzaak kunnen er op de verschillende niveaus interventies worden gedaan om een gezonde balans te herstellen. Verschillende methodes kunnen elkaar daarbij aanvullen en/of versterken

Lees meer informatie over de verschillende methoden en behandelingen onder het kopje ‘Behandelingen’ in het hoofdmenu.

Welke behandeling het beste bij uw mogelijkheden en omstandigheden past, komt naar voren uit het uitgebreide intakegesprek, ondersteund met iriscopie en/of bioresonantie.

Tijdens het intakegesprek neem ik een uitgebreide anamnese af waarbij de volgende onderwerpen aan bod komen:

 • het duidelijk krijgen van uw hulpvraag
 • uw ziektegeschiedenis van geboorte tot heden en ziektebeelden in de familie
 • uw voedingsgewoonten
 • de toestand van uw spijsvertering
 • het gebruik van reguliere en/of natuurlijke medicatie
 • uw energieniveau
 • hoe u functioneert op psychisch, emotioneel en sociaal gebied

Voor welke klachten kunt u bij mij terecht?
Omdat een disbalans op welk vlak dan ook consequenties heeft voor de algehele gezondheid, zijn de klachten ook zeer uiteenlopend. Om er maar een paar te noemen:

 • Spijsverteringsklachten (o.a. opgeblazen gevoel, maagpijn, misselijk, pijnlijke mond)
 • darmklachten (o.a. obstipatie of diarree, spastische darm, prikkelbare darmsyndroom, ontstekingen)
 • allergieën of intoleranties
 • weerstandsproblemen (immuniteit)
 • chronische vermoeidheid
 • stress gerelateerde klachten
 • hoofdpijn, migraine
 • burn-out
 • hormonale klachten
 • spier- en gewrichtsklachten
 • reumatische aandoeningen
 • luchtwegaandoeningen (o.a. astma, COPD)
 • keel-, neus- en oorklachten
 • huidklachten (o.a. eczeem, psoriasis, overmatig transpireren, droge huid)
 • bloedsuikerproblemen, diabetes
 • fibromyalgie
 • slapeloosheid
 • onder- of overgewicht
 • angst, depressie
 • psychosomatische klachten
 • enzovoorts

U kunt uiteraard ook een afspraak maken om preventief aan uw gezondheid te werken.  Natuurgeneeskunde geeft goede mogelijkheden om ervoor te zorgen dat het zelfgenezend vermogen zo sterk is dat u bij ziekte voorspoedig zult herstellen en u letterlijk en figuurlijk goed in uw vel zit. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen!

Verder verzorg ik onder andere cursussen voor massage en Reiki, organiseer workshops voor groepen op aanvraag en geef lezingen op het gebied van Natuurgeneeskunde. Voor informatie verwijs ik u graag naar het kopje ‘Cursussen’ in het hoofdmenu.

 

DISCLAIMER
Ik ben geen arts of medicus en zal nooit de plaats innemen van medische professionals of zorgprofessionals. Ik zal nooit een medisch advies uitbrengen of een medische diagnose stellen. Natuurgeneeskunde en hieraan gerelateerde behandelingen kunnen wel een uitstekende aanvulling zijn op reguliere (medische) behandelingen.

Lees de volledige disclaimer onder het kopje ‘Tarieven’.

 

REFERENTIES
Hieronder kunt u lezen hoe mensen die mijn praktijk eerder hebben bezocht de behandelingen hebben ervaren.

 

Vrouw, 40 jaar, concentratie- en slaapproblemen
Het was voor mij een bijzondere ervaring om een behandeling te pakken op een voor mij onbekend behandelgebied. Ik had jarenlang last van ’s nachts wakker worden en niet gelijk weer in slaap kunnen vallen. Omdat ik niet voldoende of niet op een ononderbroken manier aan mijn nachtrust kwam, was ik de volgende dag vaak moe, had hoofdpijn en concentratie- problemen.

Tijdens de behandeling kwam ik erachter dat mijn nieren en lever het zwaar hadden met de schoonmaaktaken van mijn lichaam. Ik kreeg kruidendruppels en kruidenthee speciaal voor mij op maat gemaakt en goede voedingsadviezen. Voor het eerst in mijn leven begon ik te slapen op een manier die ik nooit heb gekend. Het is alsof ik al die jaren door een vieze bril keek en dat ik heel veel moeite moest doen om te zien. Dit kostte mij heel veel moeite en energie. Het effect van de behandeling heeft heel veel indruk op me gemaakt.

Ik merk het gelijk als ik weer in mijn oude patroon val, dat ik te weinig drink, te vet c.q. te zwaar eet. Maar nu weet ik waardoor het komt en pas ik me gelijk aan zodat de klachten weer verdwijnen.

 

Vrouw, 25 jaar, buikklachten en vermoeidheid
In juni 2012 ben ik na een lange zoektocht terecht gekomen bij Yolande. In die tijd was mijn lijf moe en had ik veel fysieke klachten. Met een baan in het onderwijs heb ik mijn energie keihard nodig om mijzelf staande te houden en om de leerlingen te geven wat ze nodig hebben. Op dat moment was ik alleen maar bezig met overleven. In het ziekenhuis konden ze mij niet helpen. Gelukkig kwam ik Yolande tegen en zij was de eerste die mij begreep. Het is zo fijn als iemand begrijpt wat je bedoelt en weet hoe je je voelt. We hebben een behandelplan opgesteld en we zijn aan de slag gegaan met de colonhydrotherapie. Stapje voor stapje merkte ik veranderingen en namen mijn klachten af. Ik voel mij alweer zoveel beter! De kracht van Yolande is dat ze de tijd neemt voor de mensen die bij haar komen en dat ze ‘puur’ is. Ze wil mensen helpen omdat ze diegene dat oprecht gunt en niet uit eigenbelang. Ik ben tot op heden nog steeds heel erg tevreden!

 

Vrouw, 53 jaar, MS
Ik heb 25 jaar geleden gehoord dat ik waarschijnlijk MS heb. Vele wegen heb ik sindsdien met wisselend succes bewandeld om mij vitaler te voelen. Nadat ik een leverreiniging had gedaan, bleef ik klachten houden, maar hoge darmspoelingen durfde ik niet aan. Toen besloot ik een volledige natuurgeneeskundige behandeling bij Yolande aan te gaan met colonhydrotherapie en een leverreiniging zonder complicaties. Ik koos voor haar, omdat ze in de begeleiding hiervan een ruime praktijkervaring heeft en daarnaast ook klassieke massage en counseling in haar pocket heeft. Dat maakte dat haar behandelingen meer dan succesvol bleken bij mij. Na fecesonderzoek bleek ik een darmparasiet te hebben die zeer moeilijk kwijt te raken is. Met haar kennis, stimulans, aanmoediging en enthousiasme is het mij echter toch gelukt om die op natuurlijke wijze kwijt te raken. Het bleek dat er nog meer op te ruimen viel wat me zowel lichamelijk als geestelijk belastte en ook hierin heb ik grote stappen kunnen zetten. Ik voel me een stuk vitaler, enthousiaster en gelukkiger en dat is nog steeds zo in stijgende lijn.        

 

Vrouw, 46 jaar, gewrichtsklachten
Sinds enige tijd laat ik me behandelen bij Yolande. Naast dat Yolande een heel fijn mens is om mee om te gaan, is ze ook heel professioneel en gedreven in haar werk.

Ik had veel last van mijn heupgewricht, waardoor ik beperkt werd in mijn dagelijkse leven. Onder het mom ‘baat het niet, dan schaadt het niet’ heb ik voetreflexzônebehandelingen, massages en leverpakkingen gehad en het resultaat is verbluffend. Als ik het zelf niet had meegemaakt, had ik het niet geloofd. Hoeveel relaxter sta je na een behandeling in het leven en de pijn in mijn heup is nagenoeg verdwenen. Ook heb ik tips van Yolande opgevolgd voor wat betreft voeding en drink ik een lekkere kruidenthee die ze voor mij heeft samengesteld.

Het fijne is ook dat als Yolande het niet weet of niets voor je zou kunnen doen, ze dat ook eerlijk zal zeggen en je eventueel doorverwijst naar iemand die je verder kan helpen.

Bleken de behandelingen ook nog eens vergoed te worden door mijn aanvullende verzekering! Maar al zou dat niet zo zijn, het is absoluut de moeite waard gebleken. Ik raad een behandeling bij haar een ieder zeker aan. Yolande bedankt voor de tijd en de moeite die je vrij hebt gemaakt!

 

Vrouw, 33 jaar, darmklachten
Zoals de eerste behandeling colonhydrotherapie onwennig was, was de tweede behandeling onvergetelijk. Wat een enorm positieve ervaring vol emoties! Geluk, onverwacht verdriet, bewustwording van mijn eigen ik, zweven op zachte wolken, veilig, de tijd stond even stil. Na de behandeling voelde ik mij ontspannen, gereinigd en energiek. Doe mij maar structureel zo’n APK-tje!

 

Vrouw, 50 jaar, pijnlijke knobbels in borsten
Ik kwam in 2011 bij Yolande omdat ik voortdurend zeer pijnlijke borsten had en last van mijn buik. Ik kreeg voetreflexmassage, ondersteuning met kruidendruppels en een kruidenthee, voedingsadviezen en andere tips zoals wisselbaden.

Hoewel de cystes niet weg zijn, verdween de pijn in mijn borsten al na een paar sessies. Ik ben hier erg blij mee. Het opgeblazen gevoel in mijn darmen is verdwenen, af en toe rommelt het nog een beetje. De lage rugklachten die ik had zijn nog niet geheel verdwenen, maar op dit moment ervaar ik geen uitstraling meer naar de benen. Het zeurende gevoel in de liezen heb ik niet meer gehad na de behandelingen. Het stroeve gevoel in de vingers blijft en mijn huid is ook nog wel droog.

De behandelingen heb ik als zeer prettig en attent ervaren. Ik ben erg tevreden met het behaalde resultaat en had dit niet verwacht in 5 behandelingen.