Wilt u eens langskomen?

BEMER fysische vaattherapie

BEMER FYSISCHE VAATTHERAPIE, voor een betere doorbloeding                                                       

Waarom is microcirculatie zo belangrijk voor de gezondheid en prestaties van een persoon?

Op basis van wetenschappelijk bewijs kan worden geconcludeerd dat de gezondheid en prestaties van een persoon grotendeels afhankelijk zijn van een goed functionerende microcirculatie. De bloedcirculatie regelt de levering van zuurstof en voedingsstoffen, de afvoer van “afvalproducten”, de levering van vitale informatie naar de cellen via hormonen en neurotransmitters, immuunverdediging en nog veel meer. De prestaties en bruikbaarheid van elke cel afzonderlijk in het lichaam, de spieren, gewrichten, organen, klieren, immuunsysteem, etc., zijn allemaal afhankelijk van een optimale levering en afvoer door microcirculatie.

 

Bekijk de (korte) filmpjes:

  • https://www.youtube.com/watch?v=QT9A_Pa7m_g&feature=youtu.be
  • https://www.youtube.com/watch?v=yRAeJ2pC7i4&feature=youtu.be (het effect van 8 minuten BEMERtherapie op de haarvaten van de darm)

Mijn BEMER website is: https://yolande-van-bilderbeek.bemergroup.com/nl.

BEMER MAT en APPLICATOREN
De BEMER is een medisch apparaat om de beperkte doorbloeding van de microcirculatie (de fijnste bloedvaten) te stimuleren. Deze bloedvaten omvatten 74% van de totale bloedsomloop. Zij voorzien weefsels en organen van bloed, dat zorgt voor de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen en voor de afvoer van verzurende afvalstoffen. Hierdoor verbetert de celstofwisseling, kan het lichaam beter zijn taken uitvoeren en wordt derhalve het zelfherstellend vermogen gestimuleerd.

De microcirculatie is de basis voor een goede gezondheid. Als dit systeem niet goed werkt, dan ontstaan er na verloop van tijd allerlei klachten op macroniveau. Net zoals een boom niet gezond kan blijven als de wortels niet meer functioneren. Uiteindelijk vallen de blaadjes af of nog erger.

TOEPASSINGEN
De fysische vasculaire therapie BEMER is wetenschappelijk onderbouwd en bewezen effectief bij chronische klachten, pijnklachten, blessures en doorbloedingsstoornissen. Daarnaast is BEMER therapie ook voor een sneller herstel goed inzetbaar na zware trainingen en wedstrijden, bij ziekte en na operaties.

De BEMER werkt preventief en curatief, dus zowel voor herstel- als genezingsprocessen. Het kan worden toegepast voor:

  • een betere bloedvoorziening naar organen en weefsels (zuurstof, voeding)
  • een betere afvoer van organen en weefsels (verzurende afvalstoffen)
  • ondersteuning van de genezing van wonden en sportblessures, kortere hersteltijden
  • ondersteuning van het immuunsysteem, het zelfherstellend vermogen van het lichaam werkt effectiever (na training, bij ziekte, operaties)
  • betere lichamelijke en geestelijke prestaties
  • vermindering van stress
  • een efficiëntere werking van supplementen en medicijnen
  • ondersteuning van andere therapieën, die effectiever zullen zijn bij een betere (micro)bloedsomloop en een grotere afvoer van afvalstoffen die bij de therapie zijn vrijgemaakt. Ook ervaren mensen een diepere ontspanning, wat de therapie ten goede komt.

SPORTERS, PAARDENSPORT
Voor amateur en professionele sporters, maar (met de speciale horse-set) ook voor recreatie- en sportpaarden, betekent een betere microdoorbloeding dat warming-up en cooling-down bekort kunnen worden. Het lichaam herstelt sneller en de training is effectiever. Bovendien kunnen microverwondingen in het ideale geval gelijk gerepareerd worden en kan vervolgletsel in een vroegtijdig stadium voorkomen worden.

Voor de paardensport is er een speciale horse-set ontwikkeld. Deze bestaat uit een paardendeken en een aparte ‘spot’ die een driemaal zo sterk signaal afgeeft als de deken voor lokale blokkades.

HOE WERKT DE BEMER?
Op basis van jarenlange ervaring deed BEMER baanbrekende uitvindingen met betrekking tot het bioritme van lokale en bovengelegen processen van de microcirculatie. Een multidimensionaal signaal zorgt ervoor dat de gladde spiervezels rondom de haarvaten weer worden geactiveerd waardoor de beperkte of stilgevallen doorbloeding weer op gang komt. Ook wordt bloedklontering verminderd.

GEBRUIK BEMER
Het meest ideaal is twee keer per dag gedurende 8 minuten op de mat te gaan liggen (of hem in je bed te leggen en het nachtprogramma te draaien). Indien nodig kun je de applicator, die driemaal zo’n sterk signaal geeft, op de plek van de klacht te zetten.

Je kunt naar mijn praktijk komen om gebruik te maken van de BEMER of bij mij een apparaat huren of kopen. Ook zijn er mogelijkheden professioneel met BEMER te gaan samenwerken. Wil je hier meer informatie over, neem dan even contact met mij op via het contactformulier of bel me op 06-49882787.

INFORMATIE
Op de websites hieronder kun je meer informatie vinden over wat de therapie inhoudt, hoe het werkt en welke systemen er zijn.  Onderaan worden toepassingsgebieden vermeld, zoals behandeling (met ziektebeelden), preventie en betere prestaties (beide met referenties in de linker kantlijn).

https://yolande-van-bilderbeek.bemergroup.com/nl                (home page)

https://yolande-van-bilderbeek.bemergroup.com/nl/methode           (methode informatie)

Bij deze laatste wordt uitgelegd hoe de Bemer een ondersteuning voor je gezondheid kan zijn.

Bel me gerust om te overleggen welke behandeling het beste past bij wat u nodig heeft.

Ik ben er om u te helpen, u hoeft het niet alleen te doen…