Wilt u eens langskomen?

Voeding, kruiden en suppletie

‘Wat de vader van een ziekte ook is, de moeder is altijd een slechte voeding.’

(Hippocrates)

“Je bent wat je eet” maar ook ‘je eet wat je bent’ zijn uitdrukkingen die aangeven hoe belangrijk voeding is. We praten hier over zowel fysieke als emotionele en geestelijke voeding. We oefenen elke dag invloed uit op de spijsvertering door de voeding die wij tot ons nemen en hoe we dat verteren. Dit beïnvloedt het ontstaan van gezondheidsklachten, het gevoel en het gedrag.

Voedingsmiddelen zoals bewerkte voeding, geraffineerde suikers en snelle koolhydraten, overmatig eten en bestrijdingsmiddelen kunnen een groot effect hebben op de spijsvertering. Van voedselvergiftiging worden we ziek en te veel, te vet of te zoet eten valt slecht op de maag.

Ook sommige berichten kunnen ons slecht op de maag vallen en kunnen we maar moeilijk verwerken of verteren. Verdriet kan onze eetlust bederven en spanningen kunnen krampen veroorzaken. Mensen met overgewicht weten meestal wel dat de hoeveelheid voedsel die ze eten maar tot bepaalde hoogte in relatie staat met hun overgewicht. Het is evenzeer van belang hoe iemand zich voelt.

Ook de kwaliteit van de voeding speelt een rol, want goede voeding moet zorgen voor een goede opbouw en onderhoud van ons lichaam. Meer drinken (bijvoorbeeld water, vers vruchtensap, thee) en regelmatig bewegen bevorderen een goede darmwerking en dus een goede gezondheid.

Om gezond te zijn of te worden is het belangrijk dat uw voeding optimaal is afgestemd op uw persoonlijke situatie, dat wil zeggen uw fysieke bouw (bijvoorbeeld genen, stofwisseling), uw welbevinden en de omgevingsfactoren (zoals stressvol werk of sport). Wat is ‘voedend’ voor u?

Graag help ik u op weg een voeding te vinden die bij u past, zodat u zowel lichamelijk als emotioneel en geestelijk meer in balans komt en u fitter gaat voelen.

 

Bel me gerust om te overleggen welke behandeling het beste past bij wat u nodig heeft.

Ik ben er om u te helpen, u hoeft het niet alleen te doen…