Wilt u eens langskomen?

Dorn-methode

ZET JIJ OOK ALTIJD JE BESTE BEENTJE VOOR?

DORN Methode bij pijnklachten in benen, bekken en wervelkolom.

Voor wie?
Doordat de meeste mensen een zittend beroep hebben en ook in hun vrije tijd veel zitten, komen heup- en lage rugklachten veel voor. Ook een eenzijdige belasting of een val of ongeval kan voor een scheefstand zorgen.
De DORN methode kan worden ingezet bij vrijwel alle aan de wervelkolom gerelateerde klachten.

Hoe werkt deze methode?
De DORN methode is gebaseerd op het corrigeren van beenlengteverschil. Een verschil in beenlengte, waarvan je je meestal niet eens bewust bent, geeft een scheefstand van het bekken, waardoor ook de wervelkolom zich gaat ‘krommen’ met pijnklachten tot gevolg.
Met een subtiele, zachte behandeling worden de gewrichten weer in de juiste positie gezet.

Door bij de basis te beginnen en eerst de beenlengte te controleren en waar nodig te corrigeren, wordt het lichaam weer in balans gebracht. De cliënt heeft hierbij een actieve rol. Door het uitvoeren van een eenvoudige oefening helpt de cliënt de behandelaar met het corrigeren. Na de eventuele correctie van het beenlengteverschil wordt de stand van het bekken bekeken. Als dat nodig is, wordt die eveneens gecorrigeerd. Daarna wordt de wervelkolom gecontroleerd en eventueel rechtgezet.

Door eenvoudige oefeningen kun je zelf thuis ook de correcties onderhouden om te zorgen dat de gecorrigeerde stand behouden blijft. Dit verhoogt de zelfredzaamheid.

Hoe vaak?
In 3 behandelingen met een tussenpoos van 3 weken kan worden bepaald of deze methode voor jou geschikt is.

Bel me gerust om te overleggen welke behandeling het beste past bij wat u nodig heeft.

Ik ben er om u te helpen, u hoeft het niet alleen te doen…