Wilt u eens langskomen?

Bioresonantie, gezondheidsscan

MORA EN SCIO, GEZONDHEIDSSCAN

Bioresonantietherapie (electro-acupunctuur) is een vriendelijke diagnose- en behandelmethode voor iedere aandoening. Het activeert het zelfgenezende vermogen van het lichaam en bevordert gezondheid.

Hoe werkt bioresonantie
BioresonantieZoals het woord al zegt betekent bio-resonantie dat alles wat leeft (bios = leven) kan gaan meetrillen in dezelfde frequentie (resoneren = meetrillen) die van buitenaf wordt aangeboden. Zo kan onze lichaamsfrequentie gaan meetrillen met muziek en ons blij of juist droevig stemmen. Elk orgaan, alle lichaamsvloeistoffen, hormonen, ziekteverwekkers, voeding, kruiden, geneesmiddelen en zelfs elke emotie en gedachte hebben hun eigen unieke elektromagnetische trillingsfrequentie.

Net als bij hartstromen (ECG) zijn deze frequenties meetbaar en te gebruiken voor diagnose en therapie. Veel van deze frequenties komen overeen met de meridianen (energiestromen) die bekend zijn uit de meer dan 3000 jaar oude Chinese acupunctuur. Door de bioresonantietherapie wordt oeroude natuurgeneeskundige wijsheid en de moderne medische wetenschap gecombineerd.

Therapie
MORA: Bij deze therapie wordt naar het totale energiebeeld gekeken, oftewel de gezondheidstoestand in biologisch, chemisch en fysiologisch opzicht.

Allereerst wordt het functioneren van de lichaamssystemen gemeten. Met behulp van een meetelektrode wordt de energie in verschillende acupunctuurpunten op handen en voeten gemeten. Elk meetpunt staat via zijn meridiaan (energiebaan) in verbinding met een orgaan. Een verstoring op een meridiaan kan al zichtbaar worden voordat de functie van het orgaan zelf verstoord is, doordat op het bijpassende acupunctuurpunt een afwijkende weerstand wordt gemeten. Zo kan een niet goed functionerend orgaan dikwijls al worden opgespoord voordat de afwijking met laboratoriumtesten kan worden aangetoond. Als er een verstoring naar voren komt, wordt de oorzaak hiervan achterhaald door te kijken welke trillingsfrequenties van mogelijke veroorzakers resoneren met de lichaamseigenfrequenties.

Te meten zijn onder andere ziekteverwekkers (virussen, bacteriën, schimmels, wormen en parasieten), allergieën, toxines, tekort aan voedingsstoffen, hormonen, littekenstoorvelden, wervelkolomproblemen, stress en onverwerkte emoties, elektromagnetische straling en geopatische stress, chakra’s, miasma’s (overgeërfde storende signalen vanuit het DNA en de celinhoud) enzovoorts.

Samen met het vraaggesprek en eventueel verder onderzoek wordt een natuurgeneeskundige diagnose gesteld en een behandelplan geformuleerd.

Vervolgens kan met de apparatuur worden behandeld. Voor de behandeling houdt u twee handelektroden vast en plaatst u uw voeten op twee voetelektroden. Het kan ook zijn dat er gebruik wordt gemaakt van andere elektroden waarmee een bepaald gebied kan worden behandeld, zoals bij littekens.

De frequenties van de gevonden oorzaken dienen als input voor de behandeling. Als bijvoorbeeld darmklachten door voedingsallergenen zijn geconstateerd, kunnen de frequenties van deze allergenen worden geneutraliseerd zodat de energiestroom wordt hersteld en de darmklachten afnemen. Ziekteverwekkers kunnen worden behandeld met hun eigen frequentie zodat ze stuk trillen. Na een controlemeting voor het effect van de behandeling wordt bekeken wat nog meer nodig is om de balans te herstellen. Het lichaam kan worden ondersteund in het zelfgenezend vermogen door helende frequenties van homeopatische middelen, kruiden, vitamines en mineralen, kleuren, bloesems enzovoorts in het programma te laten meelopen.

SCIO: De SCIO werkt met digitale tests. Er worden vele frequenties van stoffen in hoog tempo getest. Hier reageert het lichaam al dan niet op met resonantie. De resultaten op zowel fysiek, emotioneel, psychisch en spiritueel vlak worden met cijfers, afbeeldingen en grafieken mooi weergegeven. In relatief korte tijd krijgt u veel informatie.
Frequenties worden doorgevoerd, maar kunnen niet worden omgepoold en specifiek worden uitgemeten zoals bij bioresonantieapparatuur.

GEZONDHEIDSSCAN: met de SCIO kan een gezondheidsscan worden gemaakt. In een natuurgeneeskundig rapport kunt u zien waar uw sterke en minder sterke punten in uw gezondheid liggen. Hierdoor kunt u gericht gaan werken aan de punten die verbetering kunnen gebruiken.

 

Voor wie is bioresonantietherapie geschikt
De behandeling is vriendelijk en pijnloos en daarom geschikt voor alle leeftijden, ook voor heel jonge kinderen. Vaak ervaart men al na de eerste behandeling een verbetering van de klachten.

Bioresonantie kan goed worden gecombineerd met andere therapieën, zowel regulier als complementair. Het is bovendien heel geschikt voor het uitzoeken van allergieën en overgevoeligheden, de juiste suppletie en littekenstoorvelden. Er kan tevens worden gemeten welke reguliere medicatie (bijv. de pil, antibiotica of tandheelkundige materialen) het beste bij u past.

Bij welke klachten kan bioresonantie worden ingezet
In principe kunnen alle aandoeningen een positief effect van de behandeling verwachten, zolang de aandoeningen niet hebben geleid tot weefselbeschadigingen of niet omkeerbare verstoringen. De therapie kan in deze gevallen wel de algehele gezondheidstoestand ondersteunen en zo leiden tot meer welzijn.

Klachten die onder andere kunnen worden behandeld zijn:

 • Maag- en darmklachten
 • allergieën of intoleranties
 • chronische vermoeidheid
 • stress gerelateerde klachten
 • hoofdpijn, migraine
 • burn-out
 • littekens
 • gebitsproblemen
 • hormonale klachten
 • spier- en gewrichtsklachten
 • reumatische aandoeningen
 • luchtwegaandoeningen (o.a. astma, COPD)
 • huidklachten (o.a. eczeem, psoriasis, overmatig transpireren, droge huid)
 • Hart- en vaatproblemen
 • bloedsuikerproblemen, diabetes
 • fibromyalgie
 • slapeloosheid
 • onder- of overgewicht
 • Pre- en postoperatieve klachten
 • angst, depressie
 • psychosomatische klachten
 • enzovoorts
 •  

DISCLAIMER
Ik ben geen arts of medicus en zal nooit de plaats innemen van medische professionals of zorgprofessionals. Ik zal nooit een medisch advies uitbrengen of een medische diagnose stellen. Natuurgeneeskunde en hieraan gerelateerde behandelingen kunnen wel een uitstekende aanvulling zijn op reguliere (medische) behandelingen.

Lees de volledige disclaimer onder het kopje ‘Tarieven’.

 

Bel me gerust om te overleggen welke behandeling het beste past bij wat u nodig heeft.

Ik ben er om u te helpen, u hoeft het niet alleen te doen…