Wilt u eens langskomen?

Lezingen

Effectief detoxen: lezing op 28 januari 2019 in Oude Wetering.

De wereld om ons heen, maar ook onze binnenwereld (lijf en geest), vervuilen steeds meer. Het leven in onze maatschappij is dan ook een continue uitdaging om schoon te blijven van binnen.

Om de afvalstoffen goed het lichaam uit te krijgen is het bijvoorbeeld belangrijk om te blijven bewegen, te ontstressen en te stoppen met het eten van niet-natuurlijke producten. Tijdens mijn lezing vertel ik wat detoxen is en waarom het  zo belangrijk is voor uw gezondheid nu en in de toekomst. U krijgt tips om zelf thuis aan de slag te gaan. Ook maakt u kennis met hoe ik u hierbij kan ondersteunen met bijvoorbeeld voedingstips, bioresonantie of een hoge darmpspoeling. Zo wordt u weer lekker schoon van binnen en geeft u uw lichaam en geest de kans te herstellen.

Start 19.30 uur op Weteringlaan 1, Oude Wetering.                                                                                   Kosten € 7,50 als je in de praktijk bent, anders € 10,00.

 

Donderdag 26 oktober 2017 van 19.30 – 21.00 uur:

HOE GA JE STERK DE DONKERE DAGEN IN.

Heb jij ook zo genoten van die heerlijke zachte herfstdagen?! Helaas komt er kouder en regenachtig  weer aan. Om me heen hoor ik mensen alweer hoesten en proesten. Belangrijk om nu alvast je gezondheid zo op te bouwen dat je fit de winter tegemoet gaat. En zowel fysiek als psychisch los te laten wat je niet meer nodig hebt.

Hoe doe  je dat dan? Hierover gaan we het hebben tijdens de ‘feel-good’ avond op donderdag 26 oktober a.s. Welke voeding verhoogt je weerstand?  Hoe goed werkt je spijsvertering, waar 80% van je gezondheid huist? Want je kunt nog zo gezond eten, maar je moet het ook goed kunnen verteren. Op welke manier raak je je afvalstoffen kwijt, zodat je lichaam zichzelf zo goed mogelijk kan herstellen?

Ik laat je tevens een lifestyle-programma zien, waarin je in 9 dagen je gezondheid een boost kunt geven en je er beter uitziet (huid, gewicht, strakker in je vel). Geen  hongerdieet, maar juist goede en gebalanceerde voeding zodat je lijf de afvalstoffen kwijt kan en de reinigingsorganen juist ondersteund worden. Mensen geven aan zich fitter te voelen, energieker en positiever en krijgen een betere concentratie. Ook de slaap kan zich verdiepen, waardoor je beter herstelt en uitgerust opstaat.

Voel zelf wat dat betekent voor body & mind en maak hiermee een goede start om de wintermaanden lekker door te komen !

 

Huidtherapeute Danielle van Hoek is er voor al je vragen over de verzorging van je huid. Ze heeft ook een mooie liposage-aanbieding.

Datum:            donderdag 26 oktober 2017

Tijd:                 19.30 – 21.00 uur

Plaats:             Elzenlaan 6, 2231 XE  Rijnsburg (woonhuis)

Entree is gratis, maar wel graag even aanmelden op info@yolandevanbilderbeek.nl of op 06-49882787. Neem gerust andere geïnteresseerden mee of stuur  mijn mail door naar anderen. Hoe meer zielen hoe meer vreugd!

 

O+O+O+O+O+O+O+O+O+O+O+O+O+O+O+O+O+O+O+O+O+O+O+O+O+O+O+O

Donderdag 22 JUNI 2017 van 20.00 – 21.30 uur (inloop 19.45 uur) ga ik meer vertellen over:

Hoe kun je je gezondheid bevorderen, blijer en fitter worden? Wat doet welke voeding met je en waarom is bewegen zo belangrijk? Wat gebeurt er als je gaat reinigen? Het C9 detoxprogramma wordt eveneens uitgelegd. Geen crashdieet (en dus ook geen honger), maar juist met gezonde voeding je reinigingsorganen ondersteunen!
Kom je meepraten over gezondheid? Meld je dan aan of stuur een mailtje naar info@yolandevanbilderbeek.nl

Adres: Elzenlaan 6, Rijnsburg. Er zijn geen kosten aan verbonden.

.

VOORJAARSMOEHEID? GA F.I.T. DE ZOMER IN!

Woensdagavond 29 maart 2017 bent u om 19.30 uur van harte welkom aan de Elzenlaan 6 in Rijnsburg om te kijken hoe u de winterblues van u kunt afschudden. We gaan het hebben over gezonde voeding, een gezonde levensstijl, cleansing, en hoe de wonderplant aloë vera u hierbij kan ondersteunen. Danielle van Hoek, huidtherapeut en massagetherapeut (lipossage, voetreflex) is ook aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

Graag even vooraf aanmelden.

FITTER EN GEZONDER DE WINTER IN!

25 oktober om 20.00 uur bij YogaTouch in Roelofarendsveen. Van harte welkom.

FITTER EN GEZONDER DE WINTER IN!

18 oktober om 19.45 uur, Elzenlaan 6, Rijnsburg. Graag even van tevoren opgeven. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Wil jij ook energiek en in balans de wintermaanden tegemoet gaan? Op deze avond praten we over een gezonde levensstijl met tips over voeding die je daadwerkelijk voedt (niet vult). Waarom is detoxen zo belangrijk? Hoe word en blijf je gezond? Het cleansingprogramma C9 en vervolgprogramma F15 (3 niveaus) op basis van aloe vera worden uitgelegd.
Barbera Eijgel, fysiotherapeut en orthomoleculaire therapeut, kan je nog meer vertellen over gezond bewegen en voeding.

 

 

LEZING over ‘Voeding en bewegen als medicijn tegen het metabool syndroom’.

Wanneer:     dinsdag 28 juni 2016
Hoe laat:      Inloop 19.15 uur, start 19.30 uur. Het duurt tot ca. 21.30 uur
Waar:            Zorgcentrum Rustenborgh, Apollolaan 384 in Oegstgeest
Kosten:         gratis. De lezing vindt doorgang bij minimaal 10 gasten
Opgeven:      graag voor 24 juni bij
info@yolandevanbilderbeek.nl of bel 06-49882787 of barbera@fysio-oegstgeest.nl
Neem gerust andere geïnteresseerden mee!

Binnen de huidige westerse wereld heeft de mens te maken met veel verstorende omgevingsfactoren zoals nutriëntarme of calorierijke voeding, weinig beweging, medicijngebruik, stress en een vervuild leefmilieu. Hierdoor wordt het steeds lastiger gezond te blijven.

Het aantal mensen met het metabool syndroom (stofwisselingssyndroom) wordt steeds groter. Het syndroom ontstaat door een combinatie van ongezonde voeding, weinig bewegen en andere leefstijlfactoren. De waarschuwingssignalen van het lichaam kunnen zijn verhoogde bloeddruk, veranderde cholesterolwaarden, overgewicht, verhoogde bloedsuikerspiegel, verstoorde hormoonbalans (depressie, slapeloosheid) en ten slotte diabetes en serieuze hart- en vaatziekten.

Barbera Eijgel is fysiotherapeut, NES-health en kPNI (orthomoleculair) therapeut. Haar specialisme is het behandelen van het metabool syndroom, (morbide) obesitas, diabetes type 2 en hart/long vaatziekten. Haar ervaring als fysiotherapeut met deze doelgroep is dat alleen beweging, zonder een goed voedings- en leefstijladvies, niet voldoende werkt. In haar praktijk combineert zij fysiotherapie met orthomoleculaire therapie.

Yolande van Bilderbeek is natuurgeneeskundig en bioresonantie therapeut. Haar specialisme is het behandelen van darmproblematiek. De basis van natuurgeneeskunde is het lichaam ontdoen van belastende stoffen (reinigen) zodat het lichaam zichzelf kan herstellen. Daarnaast geeft een goede voeding (geen ‘vulling’) de bouwstenen voor een gezond lijf en geest. Uiteraard moeten de darmen de voeding ook goed kunnen opnemen. Gezondheid huist voor 80% in de darmen!

Het is een feit dat je van diabetes 2 en het metabool syndroom kunt herstellen. Wilt u weten hoe? We gaan het hebben over gezonde darmen, reinigen, goede voeding en een andere levensstijl!

Graag aanmelden voor 24 juni in verband met de beschikbare ruimte. Mocht u iemand anders weten die hierin is geïnteresseerd, dan is hij/zij uiteraard ook van harte welkom.

Wij hopen u de 28e te ontmoeten!

Hartelijke groet,
Barbera Eijgel en Yolande van Bilderbeek

 

 

ALOE VERA EN CLEANSEN    –    2 JUNI A.S. IN RIJNSBURG

INFORMATIE-AVOND

Hangt de voorjaarschoonmaak bij jou in de lucht? Fit de zomer in? Kom dan naar de reinigings informatieavond! RESET & GO!

Wanneer:        donderdag 14 april 2016

Hoe laat:         Inloop 19.45 uur, start 20.00 uur. Het duurt tot ca. 21.30 uur

Waar:              Elzenlaan 6, 2231 XE  Rijnsburg

Kosten:           gratis

Opgeven:        info@yolandevanbilderbeek.nl of bel 06-49882787, graag voor 31 MEI. Neem gerust andere geïnteresseerden mee!

Grote schoonmaak… van lijf en hoofd! 

Hangt de voorjaarsschoonmaak bij jou in de lucht? Hoe schoon is jouw lijf van binnen? Hoe helder is je hoofd? Fit en blij de zomer in en nog wat winterkilootjes kwijtraken?

Kom dan naar de informatieavond, waar ik ga vertellen over wat een cleansing voor je gezondheid kan betekenen. Wat komt erbij kijken? Wat is er belangrijk om te doen tijdens de voorbereiding en de reiniging zelf? Wat kan je ervaren door een reiniging?
Zie ook de video met welk doel mensen willen cleansen en voor ervaringsverhalen: https://vimeo.com/161926390

Naast informatie over C9 maak je ook kennis met andere natuurlijke verzorgingsproducten op basis van Aloë Vera. Je kunt wat producten testen en dus zelf ervaren. Eveneens is er tijd om je vragen te stellen over detoxen of gezondheid in het algemeen.

Ben je geïnteresseerd of vind je het gewoon leuk met anderen over natuurlijke gezondheid te praten onder het genot van een hapje en een drankje? Meld je dan voor 31 mei aan in verband met de beschikbare ruimte. Mocht je iemand anders weten die hierin is geïnteresseerd, dan is deze natuurlijk ook van harte welkom.

 

Aloë vera en gezondheid

Aloë Vera wordt ook wel “natuurlijke genezer” genoemd. De meeste mensen kennen ook wel de helende, kalmerende, verzorgende werking van deze plant voor uitwendig gebruik.

Maar Aloë Vera kan ook heel goed als drinkgel worden ingenomen. Het bevat veel stoffen die een gunstige invloed hebben op de gezondheid, waaronder vitaminen, mineralen, aminozuren en enzymen die elkaars effect versterken. Aloë Vera bezit eigenschappen die de weerstand verhogen, de stofwisseling stimuleren, het immuunsysteem ondersteunen, stressgevoeligheid verminderen en de algehele gezondheid bevorderen. Verder zorgen de gels specifiek voor de darmen zodat er een optimale opname van voedingsstoffen kan plaatsvinden en de stoelgang beter verloopt, voor behoud van soepele gewrichten en gezond kraakbeen enzovoorts.

Ik ga je deze avond vertellen over deze bijzondere plant en zijn vele mogelijkheden om in te zetten om onze gezondheid te optimaliseren. De producten die o.a. aan bod komen zijn; de gels (om te drinken), voedingssupplementen, huidverzorgingsproducten en het cleansing- en gewichtsbeheersingsprogramma (C9 en FIT) op basis van Aloë Vera.

Ben je geïnteresseerd of vind je het gewoon leuk met anderen over natuurlijke gezondheid te praten onder het genot van een kopje koffie of thee? Meld je dan z.s.m. aan voor deze informatieve avond en leer hoe je  FIT de zomer in gaat!

Van harte welkom!

 

 

 

PRESENTATIE ALOE VERA EN DETOXEN OP 25 februari 2016 IN AMSTERDAM
EN OP 14 MAART 2016 IN HENSBROEK (boven Alkmaar).

25 februari 2016 in Amsterdam bij Praktijk Goed Ontmoet, Merle Kolf.

Hangt de voorjaarschoonmaak bij jou in de lucht?
Kom dan naar onze Detox Informatieavond!

RESET & GO!
Datum : Donderdag 25 februari a.s.
Tijd :19.30 – 22.00 uur
Plaats : Uiterwaardenstraat 218, Amsterdam
Prijs : Gratis

Veel mensen kennen de term detox wel maar wat houdt het nu eigenlijk in?
Ben je wel toe aan een detox?
Welke detoxkuur past bij jou?
Wat komt er bij kijken? Wat is er belangrijk om te doen tijdens de voorbereidingen en de detox zelf?
Hoe zorg je er voor dat je het optimale uit je detoxkuur haalt?

Op alle deze vragen en nog veel meer zal tijdens deze gratis informatieavond antwoord gegeven worden door Yolande van Bilderbeek en Merle Kolf, beide natuurgeneeskundig therapeut.
Zij begeleiden dagelijks mensen om de balans weer te herstellen, om in je element te komen en om vanuit je eigen natuur te leven.

Laat even weten dat je komt via welkom@praktijkgoedontmoet.

Tot dan!

 

14 maart 2016 in Hensbroek bij Margreet Schaap, schoonheidsspecialiste, masseuse en natuurgeneeskundig therapeut.

Aloë vera en gezondheid

Aloë Vera wordt ook wel “natuurlijke genezer” genoemd. De meeste mensen kennen ook wel de helende, kalmerende, verzorgende werking van deze plant voor uitwendig gebruik.

Maar Aloë Vera kan ook heel goed als drinkgel worden ingenomen. Het bevat veel stoffen die een gunstige invloed hebben op de gezondheid, waaronder vitaminen, mineralen, aminozuren en enzymen die elkaars effect versterken. Aloë Vera bezit eigenschappen die de weerstand verhogen, de stofwisseling stimuleren, het immuunsysteem ondersteunen, stressgevoeligheid verminderen en de algehele gezondheid bevorderen. Verder zorgen de gels specifiek voor de darmen zodat er een optimale opname van voedingsstoffen kan plaatsvinden en de stoelgang beter verloopt, voor behoud van soepele gewrichten en gezond kraakbeen enzovoorts.

Margreet Schaap en Yolande van Bilderbeek zullen je deze avond alles vertellen over deze bijzondere plant en zijn vele mogelijkheden om in te zetten om onze gezondheid te optimaliseren. De producten die o.a. aan bod komen zijn; de gels (om te drinken), voedingssupplementen, huidverzorgingsproducten en het reinigings- en gewichtsbeheersings- programma (Clean 9 en FIT).

Ben je geïnteresseerd of vind je het gewoon leuk met anderen over natuurlijke gezondheid te praten onder het genot van een kopje koffie of thee? Meld je dan z.s.m. aan voor deze informatieve avond en leer hoe je in 2016 FIT het nieuwe jaar kunt beginnen!

Waar:               Praktijk Nieuwetijdse Geneeswijzen, Weteringlaan 1, Oude Wetering
Wanneer:        Dinsdag 12 januari 2016
Aanvang:        Inloop v.a. 19.45 uur, aanvang 20.00 uur
Kosten:            Gratis toegang, graag vooraf aanmelden
Aanmelden:    info@yolandevanbilderbeek.nl of info@nieuwetijdsegeneeswijzen.nl
Informatie:      Tel. 071-4085692 of 06-49882787 (Yolande)

 

PRESENTATIE DETOXEN

Op de sportschool Multisport in Rijnsburg geef ik een presentatie over detoxen, in het bijzonder met de Clean 9 van Forever. Welkom op maandagavond 2 november om 19.30 uur of woensdagmorgen 4 november om 10.15 uur aan De Maessloot 17 in Rijnsburg. Graag vooraf even aanmelden op telefoonnummer 071-4020965 of bij mij.

 

INFORMATIE-AVOND OVER PRODUCTEN MET ALOE VERA IN ROELOFARENDSVEEN MAANDAG 21 SEPTEMBER 2015

Heb je wel eens last van een opgeblazen buik, onrustige huid, pijnlijke spieren en/of gewrichten, steeds terugkerende blaasontstekingen? Aloë vera gel (om te drinken) reinigt en voedt, en geeft een boost aan je immuunsysteem. Hierdoor ondersteun je het zelfherstellend vermogen van je lichaam en zullen deze klachten verminderen.

Aloë vera staat bekend als één van de oudste erkende natuurlijke remedies en wordt al lang geprezen om de kalmerende, verkoelende, voedende en vochtinbrengende eigenschappen. Aloë vera kun je zowel inwendig als uitwendig gebruiken om je gezondheid een boost te geven. Wil je meer weten over deze producten? Kom dan naar de informatie avond, waar je kennis kunt maken met diverse aloë vera producten.

Deze avond wordt gepresenteerd door Yolande van Bilderbeek, Natuurgeneeskundig therapeut.

Vanwege de verwachte grote opkomst, graag van te voren aanmelden via mandy.hoogenboom@hotmail.com of info@yoga-touch.nl. Het kan ook via info@yolandevanbilderbeek.nl

Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur bij Yoga-Touch, Centrum voor Mindful Bewegen op maandag 21 september.

 

 

INFORMATIE-AVOND  over aloë vera producten, innerlijke en uiterlijke verzorging

Wanneer:        dinsdag 23 juni 2015

Hoe laat:         Inloop 19.45 uur, start 20.00 uur. Het duurt tot ca. 21.15 uur

Waar:              Elzenlaan 6, 2231 XE  Rijnsburg

Kosten:           gratis

Opgeven:        info@yolandevanbilderbeek.nl of bel 06-49882787

Neem gerust andere geïnteresseerden mee!

In mijn praktijk wil ik – uiteraard – met natuurlijke middelen werken om de gezondheid te bevorderen. Omdat ik heel enthousiast ben over aloë vera,  ook wel ‘natuurlijke genezer’ genoemd, wil ik deze plant en zijn producten graag onder de aandacht brengen. De pure aloë vera van Forever wordt wel in zo’n 120 hoogwaardige producten verwerkt. Aloë vera bevat veel stoffen die een gunstige invloed op de gezondheid hebben. Het bezit eigenschappen die o.a. de weerstand verhogen, de stofwisseling stimuleren, het immuunsysteem ondersteunen, stressgevoeligheid verminderen en de nachtrust bevorderen. Naast de algemene gezondheidsvoordelen zijn er onder andere gels specifiek voor de darmen (optimale opname van voedingsstoffen en betere stoelgang), voor verbetering van huidklachten, voor behoud van soepele gewrichten en gezond kraakbeen enzovoorts.

Op deze avond vertelt Martin van Duijn van Forever Living Products ons meer over de gels, voedingssupplementen (multivitamines, probiotica, sport-ondersteuning enz.),  huidverzorgingsproducten (onder de douche, bij spierpijn, maar ook bij klachten zoals bijvoorbeeld eczeem, psoriasis), een detox- en gewichtsbeheersingsprogramma en cosmetica met (merendeels) een hoog percentage aloë vera. Alles met puur natuurlijke ingrediënten.

Ben je geïnteresseerd of vind je het gewoon leuk met anderen over natuurlijke gezondheid te praten onder het genot van een hapje en een drankje? Meld je dan het liefst voor 26 mei a.s. aan, zodat we weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen.

Van harte welkom!

 

 

DOE MEE MET DE DETOX CHALLENGE EN MAAK KANS OP EEN GRATIS MASSAGE!

 

DETOX MET CLEAN 9               Voel je fitter, blij en raak wat overtollige centimeters buikvet kwijt in 9 dagen.

 Kan dat na slechts 9 dagen? Ja zeker! Met het CLEAN 9 Programma van Forever maak je een vliegende start op weg naar een gezondere, fittere en slankere versie van jezelf. Door je lichaam van gifstoffen te ontdoen, te voorzien van veel goede voedingsstoffen en meer te bewegen, leg je het fundament voor een optimale gezondheid. Het zorgt ervoor dat je letterlijk en figuurlijk beter in je vel zit, minder last hebt van trek tussendoor en het vermindert gewicht en buikvet.

Een start maken met een GEZONDERE LEVENSSTIJL is niet zo gemakkelijk… maar dat geldt voor bijna alles wat de moeite waard is. Forever kan daarbij helpen.

CLEAN 9 is de eerste stap in het blijvend aanpassen van je gewoontes, wat je zal helpen om gezonder te worden en op gewicht te blijven.

Meer informatie vind je op: http://www.foreverweightcare.com/Programma/Stap1/Clean9.aspx.

En om je te stimuleren door te zetten, verloot ik onder degenen die de detox volbrengen een GRATIS ONTSPANNINGSMASSAGE.

Wat moet je hiervoor doen?

  • Bestel een CLEAN 9 pakket.
  • Maak op de 1e dag van de kuur een foto van je gewicht op de weegschaal.
  • Op de 9e dag maak je weer zo’n foto en samen met een foto van de invullijst op blz. 19 van het bijgeleverde boekje stuur je deze naar mij op

In de eerste week van juni en juli maak ik diegene bekend die een gratis ontspanningsmassage krijgt.

Natuurlijk is iedereen die mee doet sowieso een WINNAAR, want je hebt je gezondheid een boost gegeven!

 

Een CLEAN 9 pakket kun je bestellen via mijn website (homepage onder ‘contact’), per mail of telefonisch. Ook kun je natuurlijk even bellen als je meer informatie wilt.

Weet je anderen die misschien graag de zomer gezonder, fitter en slanker willen ingaan? Vertel hen dan ook over deze actie!

 

 

 

 

Hieronder kunt u data en locatie vinden van lezingen die ik geef op het gebied van Natuurgeneeskunde of informatie avonden bij collega’s.

 

 

INSPIRATIEBEURS 

Datum:          zondag 23 november 2014

Tijd:               van 10 tot 17 uur

Waar:            Centrum Yoga-Touch, Pasteurweg 53 te Roelofarendsveen (voorheen De Lasso-Noord 53f)

Kosten:         gratis toegang, inspirerende consulten tegen een kleine vergoeding

Op 23 november a.s. zal van 10 tot 17 uur de Inspiratiebeurs in Roelofarendsveen plaatsvinden,waaraan ik ook zal deelnemen. In het centrum van Yoga-Touch kan iedereen kennis maken met magnetiseren, astrologie, tarot, handlezen, bijenwaskaarten, engelenkaarten en nog veel meer.

Ik ben gevraagd op deze beurs iriscopieconsulten te geven. De foto´s van uw ogen zullen naderhand per mail naar u worden toegestuurd, zodat u ook thuis nog eens kunt zien wat de spiegels van uw ziel u kunnen vertellen. Wilt u weten wat iriscopie precies inhoudt? Kijk dan even op https://www.yolandevanbilderbeek.nl/iriscopie/.

Natuurlijk kunt u ook vragen stellen over mijn andere therapieen.

Graag heet ik u welkom op deze inspirerende dag!

 

 

 

Vaccineren of niet?

Deze vraag houdt menigeen bezig als we naar vreemde landen reizen waarvoor vaccinatie is vereist, voor mensen die de griepprik elk jaar krijgen,  wanneer een nieuw vaccin op de markt komt voor een (levensbedreigende) ziekte of wanneer je een keuze wilt maken over het inenten van je kind.

Levensreddend en zeer nuttig  of misschien niet altijd nodig? In hoeverre is ons immuunsysteem in staat weerstand te bieden aan virussen en bacteriën die in de lucht hangen? Wat zijn de positieve en negatieve effecten van vaccins?

17 maart a.s. organiseert Nieuwetijdsegeneeswijzen in Oude Wetering een open informatieve discussie met Martin de Munk van de Nederlandse Vereniging voor Kritisch Prikken (NVKP).
Maak van deze gelegenheid gebruik om je eens goed te laten informeren, zodat je een afgewogen keuze kunt maken in plaats van dat anderen voor jou beslissen…

Lokatie: Weteringlaan 1, Oude Wetering
Aanvang: 20.00 uur
Aanmelden: info@nieuwetijdsegeneeswijzen.nl (ovv ‘via Yolande van Bilderbeek’)
Kosten: € 10,00, wanneer je in behandeling bent bij de praktijk € 7,50
Spreker: Martin de Munk van de NVKP

Op de website www.vaccinatietwijfels.nl kun je een gratis e-book downloaden over dit onderwerp.

 

Bel me gerust om te overleggen welke behandeling het beste past bij wat u nodig heeft.

Ik ben er om u te helpen, u hoeft het niet alleen te doen…