Iriscopie

‘Het oog is de spiegel van de ziel’

Onze ogen laten meer van ons zien dat je in eerste instantie zou denken. Elk oog laat zijn eigen unieke tekening zien, vergelijkbaar met een vingerafdruk. Toch zijn er ook overeenkomsten te herkennen in kleur en vezelstructuur van het oog, wat een bepaalde constitutie weergeeft. De constitutie is het geheel van erfelijke en verworven eigenschappen van lichamelijke en geestelijke aard, die de manier bepaalt waarop de mens functioneert en op allerlei invloeden reageert. De ogen geven dus informatie over aanleg en gezondheid en laten zien hoe wij in het leven staan. Daarbij is de samenhang tussen lichaam, gevoel en denken duidelijk zichtbaar.

 Iris

Iriscopie maakt het mogelijk de constitutie en veranderingen in het regenboogvlies, de iris, te zien. Ook de pupil en het oogwit kunnen informatie over de gezondheid verschaffen.

De irisdiagnose maakt het mogelijk in een vroeg stadium stoornissen in de gehele mens te ontdekken, die zich nog niet tot ziekte hebben ontwikkeld en daarom door reguliere onderzoeken nog niet altijd zijn aan te tonen. Dit geeft de mogelijkheid preventief maatregelen te nemen voor het behoud van een goede fysieke en geestelijke gezondheid.

Als aanvulling op het natuurgeneeskundige intakegesprek maak ik met een digitaal iriscopieapparaat foto’s van uw ogen, die u later per mail toegestuurd kunt krijgen.

Aan de hand van tekens, kleuren, structuur- of vormverschillen wordt eerst een verband gelegd met het fysieke deel van de mens. Welke organen zijn sterk of hebben juist extra steun nodig, hoe werken de verschillende orgaansystemen, welke voeding is goed voor u of ondermijnt juist uw gezondheid. Voor welke aandoening heeft u aanleg en hoe kunt u daaraan preventief werken. Omdat een gezonde darm de basis is voor een goede gezondheid wordt eveneens het maagdarmgebied goed bekeken. Verder wordt bekeken hoe uw karakter uit uw ogen naar voren komt en hoe u in het algemeen reageert op uw omgeving.

De aanwijzingen uit de ogen, samen met het vraaggesprek, geven richting aan de toe te passen behandeling. De bevindingen deel ik u direct kort mee en verwerk ik uitgebreider in mijn natuurgeneeskundige behandelplan.

Het is ook mogelijk alleen een iriscopieconsult te krijgen met een uitleg van wat ik in uw ogen tegenkom. De duur van het consult is afhankelijk van de reden waarvoor u komt. Wilt u uit nieuwsgierigheid een kort consult ter kennismaking of liever een uitgebreid consult waarin vragen op verschillend niveau uitgewerkt kunnen worden? U bent welkom om zowel met klachten als preventief voor het behouden van een goede gezondheid langs te komen.

 

DISCLAIMER
Ik ben geen arts of medicus en zal nooit de plaats innemen van medische professionals of zorgprofessionals. Ik zal nooit een medisch advies uitbrengen of een medische diagnose stellen. Natuurgeneeskunde en hieraan gerelateerde behandelingen kunnen wel een uitstekende aanvulling zijn op reguliere (medische) behandelingen.

Lees de volledige disclaimer onder het kopje ‘Tarieven’.