Massagetherapie

In mijn praktijk werk ik met verschillende massages, afgestemd op de hulpvraag en eventuele gezondheidsklachten. Massage kan ook als aanvullende behandeling op andere therapievormen worden ingezet om het herstelproces te versnellen.

Een massagebehandeling heeft een positieve invloed op zowel lichaam als geest.

De zintuiglijke prikkels in het centrale zenuwstelsel beïnvloeden de algehele spanning in het lichaam. Hierdoor kan emotionele stress leiden tot lichamelijke symptomen zoals hoofdpijn, spijsverteringsproblemen, spier- en gewrichtspijnen, nek- en schouderklachten en andere gezondheidsklachten. Omgekeerd kunnen lichamelijke problemen ook leiden tot emotionele stress. Massage werkt tegelijk door op de verschillende niveaus, zowel fysiek als geestelijk.

Doordat men door massage bewust wordt van houding, spanning en ontspanning, kunnen toekomstige klachten eventueel voorkomen worden. Ook de thema’s waarmee mensen in hun leven bezig zijn, komen vaak naar voren in hun lichaam. Door hierop in te gaan met massage en gesprek kan er verlichting van de klachten optreden.

Klassieke massage
Met deze massage krijgt u een ontspannende, rustige, algehele lichaamsbehandeling. Door te kiezen voor een goede opbouw wordt de doorbloeding en energetische doorstroming van spieren en weefsel bevorderd. Hierdoor kunnen blokkades worden opgeheven, afvalstoffen beter worden afgevoerd en de circulatie van lymfevocht worden gestimuleerd. Het effect is een heerlijk gevoel en een algehele ontspanning die langere tijd doorwerkt. Eventuele klachten verminderen of worden voorkomen op een rustige prettige manier.

Voetreflexzonemassage
Op de voeten komen volgens de reflexologie via de energiebanen alle punten uit die met de organen en klieren in het lichaam verbonden zijn. Bij de massage worden drukpunten (zones) op de voeten behandeld die hiervan een afspiegeling (reflex) zijn. Hierdoor worden energieblokkades opgeheven en wordt een onbelemmerde energiedoorstroming in het lichaam hersteld en/of onderhouden. Het lichaam wordt op deze manier gestimuleerd in haar zelfgenezend vermogen. Ook kan aan de voet gevoeld worden met welk corresponderend orgaan er iets aan de hand is.

Door de zones op de voeten te behandelen worden de doorbloeding, energiedoorstroming, celstofwisseling en afvoer van afvalstoffen gestimuleerd. Het resultaat is een algemeen gevoel van welbehagen, stressreductie, hernieuwde energie en verlichting van eventuele klachten.

Reflexologie kan zowel preventief als bij een groot aantal problemen worden ingezet.

Voor meer informatie verwijs ik u naar het kopje ‘Voetreflexmassage’ onder ‘Behandelingen’ in het hoofdmenu.

Rebalancing
In de drukte van het dagelijkse leven is het gemakkelijk je evenwicht te verliezen tussen de dagelijkse verplichtingen en dat wat het leven kracht, inspiratie en kleur geeft. Wat ons gevoelsmatig bezighoudt negeren we gemakkelijk in de dagelijkse drukte, maar het bepaalt ons welzijn meer dan we meestal willen onderkennen.

Rebalancing is er voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe balans (re-balance) en bereid is met een frisse blik naar zijn of haar situatie te kijken.

Rebalancing werkt met diverse vormen van massage, meditatie, ademhalingsoefeningen en coaching en helpt op een geleidelijke manier contact te maken met wat iemand op een dieper niveau beweegt. Hierdoor gaat u meer ervaren van de rijkdom van uw gevoelsleven, maar krijgt u ook inzichten in drijfveren waarvan u zich misschien niet bewust was. Dit stelt u in de gelegenheid op een nieuwe manier naar situaties te kijken en andere keuzes te maken. Die keuzes zullen meer in lijn zijn met zaken die van werkelijk belang voor u zijn.

 

DISCLAIMER
Ik ben geen arts of medicus en zal nooit de plaats innemen van medische professionals of zorgprofessionals. Ik zal nooit een medisch advies uitbrengen of een medische diagnose stellen. Natuurgeneeskunde en hieraan gerelateerde behandelingen kunnen wel een uitstekende aanvulling zijn op reguliere (medische) behandelingen.

Lees de volledige disclaimer onder het kopje ‘Tarieven’.